top of page
slager.jpg
begeleid werk 3.jpeg
begeleid werk 2.jpeg

Wat is nu net begeleid werken?

 

Bij 'begeleid werken' zoek je samen met een jobcoach naar een job voor jou op de gewone arbeidsmarkt. 

We zoeken naar werkplaats die aangepast is aan jouw mogelijkheden en talenten. Het moet ook een job zijn die je graag doet. Wij zorgen ervoor dat er duidelijke afspraken worden gemaakt met de werkgever over taken en werkuren. Er wordt ter plaatse een werkbegeleider aangesteld die je kan helpen.

In het begin zal jouw jobcoach de taken samen met jou uitvoeren. Lukt dat goed, dan kan je daarna alleen aan de slag. De jobcoach komt dan af en toe langs om te kijken hoe het gaat en hoe je je voelt. Om de paar maanden evalueren we samen hoe het loopt. En als er moeilijkheden zijn, lossen we die op. 

Let op, begeleid werken wordt niet vergoed. Je krijgt hiervoor dus geen loon. 

Wie kan begeleid werken?

 

Begeleid werk is er voor volwassenen met een beperking die op zoek zijn naar een dagbesteding in het normale arbeidscircuit en voor wie betaald werk (nog) niet haalbaar is.

Het is niet de bedoeling om voltijds te werken. Begeleid werk wil vooral een dagbesteding bieden waar mensen hun kwaliteiten kunnen ontdekken en laten zien.

Voorbeelden van werkplaatsen

 

Momenteel werken een aantal van onze mensen in rusthuizen, in een vrije tijdscentrum, een asiel, een winkel, een fitness, een boekenwinkel, bij een geitenboerderij,... Er zijn dus verschillende werkplaatsen en taken mogelijk.

Jouw wensen staan voorop!

bottom of page