top of page
slager.jpg
begeleid werk 3.jpeg
begeleid werk 2.jpeg

Wat is nu net begeleid werken?

 

Bij 'begeleid werken' zoek je samen met een jobcoach naar een job voor jou op de gewone arbeidsmarkt. 

Uiteraard zoeken we een werkplaats die aangepast is aan jouw mogelijkheden en talenten en moet het werk zelf iets zijn dat je graag doet. Wij zorgen ervoor dat er duidelijke afspraken worden gemaakt met de werkgever over taken en werkuren. Er wordt ter plaatse ook een werkbegeleider aangesteld die je kan helpen.

In het begin zal je jobcoach de taken samen met jou uitvoeren. Lukt dat goed, dan kan je daarna alleen aan de slag en komt de jobcoach af en toe langs om te kijken hoe het gaat en hoe je je voelt. Om de paar maanden evalueren we samen hoe het loopt. En als er moeilijkheden zijn, lossen we die samen op. 

Let op, deze arbeid wordt niet vergoed. Je krijgt hiervoor dus geen loon. 

Wie kan begeleid werken?

 

Begeleid werk is er voor volwassenen met een beperking die op zoek zijn naar een dagbesteding in het normale arbeidscircuit en voor wie betaald werk (nog) niet haalbaar is.

Het is niet de bedoeling om voltijds te werken. Begeleid werk wil vooral een dagbesteding bieden waar mensen hun kwaliteiten kunnen ontdekken en laten zien.

Voorbeelden van werkplaatsen

 

Momenteel werken een aantal van onze mensen in rusthuizen, in een vrije tijdscentrum, een asiel, een winkel, een fitness, een boekenwinkel, bij een geitenboerderij,...

Kortom er zijn verschillende werkplaatsen en taken mogelijk.

Jouw wensen staan hier voorop en worden steeds samen bekeken!

bottom of page