Wijzig tekstgrootte Wijzig contrast

Nieuws

Gratis abonnementen De Lijn vanaf 2018 op MOBIB-kaart

Hebt u als persoon met een handicap een gratis abonnemenet van de De Lijn en bent u daarnaast ook al in het bezit van een MOBIB-kaart? In januari 2018 ontvangt u van De Lijn een brief met de melding dat uw gratis abonnement op uw huidige MOBIB-kaart gezet wordt.
Tot u deze brief ontvangt, met u uw papieren abonnement blijven gebruiken.

Via deze link kan u de info terugvinden op de website van het VAPH

Via deze link kan u info terugvinden over het gratis verkrijgen van een abonnement op De Lijn

 

 

Actie 'Dat Kan 2018'

SPOND vzw en al haar leden voeren actie tegen het huidige beleid.
Bij ongewijzigd beleid maken 1000-den mensen met een beperking -en net de zeer kwetsbare- geen enkele kans op enige vorm van ondersteuning.

Deze actie start op dinsdag 20/11/2018 om 10.30 u in de Koning Albertlaan II, voor het kabinet van minister van Welzijn en voor het VAPH en stop pas als... alle mensen met een beperking de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. Omdat we, ondanks alle verbroken beloftes, blijven geloven in de kracht van het positieve.

Hieronder kan je enkele actiefoto's terugvinden van de honderden mensen die zich hiervoor inzetten!Lees meer...

Als het gewone bijzonder wordt

Onze collega Petra Coppens schreef een aangrijpend en integer boek over haar leven als mama van kinderen met een beperking.

Als Petra mama wordt van een tweeling die veel te vroeg geboren wordt en beperkingen heeft, wordt het mama zijn plots heel bijzonder. Ze start noodgedwongen een zoektocht naar oplossingen voor elk individu van haar gezin maar ook voor het geheel.

Ze beschrijft deze reis om een zeer laagdrempelige manier, met veel respect voor haar kinderen. Spiritualiteit zet ze om naar het dagelijks leven en ze schuwt het niet om kritische noten aan de maatschappij te geven. Dit unieke pad deelt ze graag met andere ouders van kinderen waarbij het leven bijzonder loopt, zodat ze hier (h)erkenning, moed en inspiratie kunnen halen. 

Het boek is online te koop via boekscout.nl en bol.com of te verkrijgen bij Standaard Boekhandel Herentals.

Een absolute aanrader!

Vrijetijdsorganisaties

We krijgen geregeld de vraag of we als dienst kunnen zorgen voor invulling van vrije tijd.

Onze dienst heeft hier geen aanbod voor, maar we kunnen jullie wel linken doorgeven van diensten die hierin zijn gespecialiseerd. Als je meer informatie wenst, kan je dit altijd bespreken met je begeleider: 

Steunpunt Vrijetijd Gehandicapten Kempen www.svgk.bewww.kvgregioturnhout.be
Vakantieparticipatie: www.vakantieparticipatie.be
Fonds vrijtijdsparticipatie: www.fondsvrijetijdsparticipatie.be

Veel plezier!